Followers

Sunday, December 30, 2012

Transformasi diri @2013


31.12.2012!
Detik terakhir bagi tahun 2012..Esok bermulanya lembaran baru!
Mulakan dengan azam dan semangat yang serba baru


Jom lakukan transformasi untuk diri sendiri di tahun baru. Bertindak dengan segera sebelum terlambat. Dapatkan bentuk badan yang ideal + kesihatan yang baik dengan Premium Beautiful Corset..2 in 1!
Produk kesihatan dan kecantikan yang tiada tandingan.
Jangan tunggu lagi..
GRAB IT NOW!

Call/sms me for more info: 012-6029021
^______^

Juling mata tengok, oh cantiknya!

Mood malam ini: Mood gedik nak kawen..Ahaks!
Sebab dan alasan: Bulan ni boleh dikatakan tiap-tiap minggu pergi kenduri kawen!Jadual full dengan undangan majlis perkahwinan rakan-rakan dan saudara..Lalala, gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati..lalalala =) Congrats yer pada semua-semua yang selamat diijabkabulkan..Nana tumpang happy dan nana doakan kalian semua berbahagia ke anak cucu..amiiiinnn..Insyaallah nana akan menyusul korang tak lama lagi. wink wink!

Banyak benda nak kena uruskan ni. Baru je nak start buat persiapan..Baru nak bermula..Bila tengok kalendar, rasa macam lambat lagi..masih berbaki beratus-ratu hari lagi!..Tapi mak dah start bising-bising..Bimbang anak dia buat persiapan last minute, so awal-awal lagi mak dah bagi warning..huhu.Baiklah mak, anak mu ini menurut perintah..sob sob

Hobi terkini: Curi-curi tengok pic kahwin orang untuk dapatkan ilham
OMG, cantiknya!!!




Pic hasil seludup copy dari G.i Photoshoot

Meleleh air mata tengok pic ni..Sob sob..Sedih sebab pengantin semua GORGEOUS!!!! Buk!pengsan kejap##..Serious cantik!.Warna pun cantik!Pasangan pun cantik tertarik kau memang DEBOOMMM!Suka sangat denga warna baju dorang..nampak simple, soft but nice!.

Tiba-tiba mood gedik nak kawen datang balik..Haha..

Ok blog tercinta, tuan mu stop sini dulu yer..Moga esok ketemu lagi!Goodnite...Daaaa~~

Bye!

Saturday, December 29, 2012

Kaut ilmu @ GLAM

Hai salam hujung minggu semua..

Hari ini cuaca sangat baik, alhamdulillah..Bangun pagi pun terasa segar..Bertambah-tambah segar sejak pakai PB ni..Celik mata je rasa bersemangat dan confident level tu tersangatlah tinggi..Almost 1 month nana pakai PB ni dan hasilnya sangat ketara!..Segala lemak-lemak yang terkumpul kat peha dan pinggul hilang!Hahaha, nampak sangat peha besar..malu i tau ..

Last jumaat, nana pertama kali attend class GLAM (Green Leader Academi Malaysia) yang diadakan khas untuk para biz partner PB..dekat TTDI.. Tidak berpandukan apa-apa bantuan GPS (sebab memang tak ada GPS pun,huhuhu), nana main redah je..Yakin semacam je boleh jumpa tempat tu padahal tak pernah pergi pun..Tapi berpandukan alamat yang biz partner nana bagi, try and error je la..Alhamdulillah! Berkat pertolongan Tuhan, nana berjaya sampai ke destinasi yang dituju tanpa sesat apa-apa!Wow!Impresses dengan diri sendiri..HAHA..Mungkin sebab niat nana untuk menimba ilmu dekat GLAM, Allah permudahkan perjalanan nana..Alhamdulillah, segala niat baik kita Insyaallah Tuhan akan tolong..betul x? =)

Sampai je kelas, nana terus cari seat dan duduk dengan confident nya...Kelas start jam 830pm..Memang tekad dalam hati nak kaut ilmu sebanyak mungkin dalam kelas ni untuk nana aplikasikan dalam urusan biz PB ni..Nak bantu kawan-kawan dan juga diri sendiri..
Kelas ni 3 jam, dalam pukul 1130pm habis..Walaupun hampir lewat malam tapi nana tak mengantuk!Tak penat pun walaupun gigih lepas balik kerja terus gerak datang TTDI..Sebab ape? Sebab ilmu yang disampaikan oleh para speakers malam tu tersangatlah hebat!Info dan panduan dorang bagi memang tak akan dapat kat mana-mana..Hanya kat GLAM sahaja tau..Para speakers memang sangat sempoi dan dalam pada masa yang sama, nana admire sangat dorang..Dengan kejayaan masing-masing dalam bisnes PB ni..Sangat mengagumkan! Tahniah buat CDM dan bakal-bakal CDM..Doakan nana juga yer ^___^

Tak sabar nak attend for next class..Nak kaut ilmu banyak-banyak lagi..GLAM, see u on next FRIDAY!!

So sape-sape berminat nak kaut ilmu macam nana, do contact me k..Berminat nak join as my biz partner?Jangan la malu segan yer..012-6029021
Bye!

Thursday, December 27, 2012

Kecantikan hakiki seorang wanita

Hai!..Assalamualaikum...

Malam ni tergerak hati nak berkongsi sesuatu dengan kwn2 semua..Perihal kecantikan hakiki wanita..Artikel ni nana ambil dari sebuah rencana yang membincangkan topik kecantikan luaran dan dalaman bagi seorang wanita..Sangat menarik dan sangat sesuai untuk dikongsikan bersama..

Renungkan...
"Apabila ditanyakan, apakah kecantikan hakiki wanita, maka bermaknanya ada kecantikan palsu. Maka mula perlu disebut ialah apakah itu kecantikan? Apa yang dinilai sebagai kecantikan adalah datangnya daripada deria manusia itu sendiri. Justeru kalau disebut pancaindera manusia sedemikian, bermakna keindahan pada mata, telinga, hidung, lidah dan jari. Lanjutan daripada itu, kecantikan merujuk pada keindahan, kemerduan, keharuman, keenakan dan kelunakan. Seterusnya, maka dapat difaham bahawa apabila disebut kecantikan, ia adalah apa yang sedap dipandang mata, sedap didengar telinga, sedap dihidu, enak dirasa dan lembut disentuh. Maknanya kecantikan itu adalah kesenian seperti seni lukis, seni muzik, seni haruman, seni masakan dan seni tekstil bagi merujuk kelembutan kain, umpamanya. 
Namun begitu, seringkali apabila disebut kecantikan, maka terus difikirkan kepada keindahan dari sudut visual. Maka apabila disebut kecantikan wanita, maka terus dirujuk kepada kejelitaan. Teras pada kejelitaan adalah rupa parasnya. Maka termasuklah komponen untuk kecantikan rupa paras ialah bagaimana matanya, pipinya, hidungnya, bibirnya dan lain-lain perkara pada wajahnya. Tetapi tentunya kecantikan wanita bukan saja pada wajahnya. Keseluruhan tubuh badannya menyimpan kecantikannya. Daripada rambutnya di atas hinggalah ke hujung jari kakinya. Selain itu, kecantikan wanita adalah juga meliputi kemerduan suaranya, keharuman bau tubuhnya, kelembutan kulitnya dan kelazatan badannya. Itu dari rupa fizikal. Tetapi wanita tidak dirasakan cantik kalau ia tidak sihat. Maka kecantikan wanita mesti berasaskan kepada kesihatan fizikal dan mental. Kesihatan fizikal bagi wanita bukan saja dari segi bebas penyakit tetapi subur dan mampu melahirkan anak-anak yang sihat.  
Sementara kesihatan mental pula bukan saja berada dalam keadaan waras tetapi mempunyai personaliti terpuji seperti mempunyai budi  bahasa yang baik. Maka menambah kepada kecantikan wanita ialah kepandaian, kebijaksanaan dan bakat, bermakna termasuk kejayaan dalam kerjaya dan keluarga. Begitu juga keupayaan dalam kegiatan amal sosial oleh seseorang wanita menambahkan kecantikannya. Tetapi apakah kecantikan hakiki wanita terletak pada agamanya, iaitu iman, amal ibadahnya dan di atasnya ialah akhlaknya dalam masyarakat. "
 (^__^)

Alhamdulillah..tersangatlah indah ciptaan Tuhan..
Ya Allah, jadikanlah aku seorang wanita solehah..Yang tidak terpesona dengan buaian dunia..Kerana aku mengimpikan syurga Mu Ya Allah...



Tuesday, December 25, 2012

Special Gift..Hooreeayy!

Syoknyer..baru je balik dating dengan business partner..Mommy Danis & Cik Cida..Jumpa-jumpa, makan-makan, ngomong-ngomong, snap-snap picture (perkara wajib.hehe)..Sangat happy! Banyak info-info yg nana dpt dari mentor-mentor nana tadi..especially regarding PB..Segala ilmu dan nasihat tadi Insyaallah akan diguna pakai sampai bila-bila..Tq danis, tq cik cida!
Dan yg paling penting, i got special gift from mommy danis!!!

Tarraaaa!


 Cute kan? Hohoho, makin bersemangat la i nak promote PB lepas ni..Time jumpa customer for appointment, boleh guna beg ni..Macam-macam boleh isi..sgt convenience!..Tak sabar nak rasmi..hehe


Love you both! Aim for next free trip to Shanghai!


Promote gambar sendiri..
Alhamdulillah, sejak ada PB ni, lagi berkeyakinan bila keluar rumah..
Sesuai, selesa dan sempurna bila pakai PB..
So perfect!

Untuk maklumat lanjut:
Calling-calling yer..
Nana Farhana 012-6029021
Bye!

Monday, December 24, 2012

Dating-Business Talk


Hai selamat pagi dan salam sejahtera semua!

Emm...alangkah nikmatnya hidup kalau hari-hari ada public holiday macam ni kan?Haha (kuasa malas menguasai diri)..Tambah pulak dengan cuaca yang sejuk, hujan renyai-renyai, selimut yang lembut, tilam yang empuk....Malasnya nak bangun...Hiyaakkkkk!!!! (anak-anak dara di luar sana, jangan tiru aksi ini ya..konpem2 kena reject dgn bakal mak mertua..haha)..
Wake up nana!!! jangan malas-malas!..Bangun bersiap!..Hari ni nak keluar dating dgn my business partner..Ada business talk cikit..Nak jumpa customer jugak..Terus excited dan cepat-cepat bangun..Bersiap!..hehe
Asal pasal PB je, semuanya jadi excited..Yes!..memang sangat gembira dan berpuas hati bila 100% customer memberikan komen dan jawapan yang positive..Alhamdulillah..

Ok, nana nak pergi bersiap..C u again!

Last word from me..hehe..
IF YOU'RE LOOKING FOR PREMIUM BEAUTIFUL CORSET & INTERESTED TO LEARN ABAOUT THE BUSINESS OPPORTUNITY WITH PREMIUM BEAUTIFUL, DO CONTACT ME AND BOOK YOUR APPOINTMENT TODAY! TQ
 dA
Daaaaa~~~~~


Friday, December 14, 2012

Testimonial PB

Alhamdulillah..Sebenarnya dah ramai customer yang dah cuba dan guna PB korset ni..Dan yang paling penting, Alhamdulillah semuanya berpuas hati dan hasilnya sangat menakjubkan. 
Alhamdulillah..Nana tumpang happy atas kejayaan semua customer PB..
Tahniah!
Jom intai kat SINI, SINI  dan SINI  sambil bagi tepukan yang gemuruh kepada yang berjaya!


CONGRATULATIONS!

Nenek nenek si bongkok 3


Assalamualaikum..
Jam dah 11:55pm tapi mata belum mengantuk lagi..sebelum tidur, nak share sesuatu dulu..Dulu dulu dulu kan, nana ni jenis badan membongkok tau..Nak kata tinggi tak ada la tinggi sangat..Tinggi sekarang baru 159cm (pendeknya aku..)..Tapi memang jenis badan bengkok..eh silap..bongkok..
"Nenek nenek si bongkok 3, siang malam asyik berjaga"..Haha..
Tapi betul, masa zaman sekolah dulu..kalau tengok tv je mesti kena tegur dengan mak..Mak cakap badan tu makin lama makin menurun je..lagi lagi bila tengok cerita hantu (xada kaitan pun...hihi)..Tapi semua tu tindakan luar kawal tau..Rasa macam syok pulak duduk bongkok sambil tengok tv..Haha..Masalah bongkok ni berlarutan sampaila sekarang..Eh sekarang tak la!
Sejak menjak pakai PB ni, oh NO NO NO NO..Katakan tidak pada bongkok..Badan dah lurus!straight!tegak!cantik!(perasan >_<)

Bila adanya PB ni, ia dapat membantu menyokong postur badan kita..Kalau dulu asyik nak bongkok je, nah amik kau..bila pakai PB ni, jalan pun tegak je..pandang ke depan je...Dah hilang segala sakit belakang kalau terlalu lama tengok tv atau study kat meja atau time dalam dewan kuliah..
Waist nipper (bengkung) PB ni memang sangat selesa bila pakai..Bila pakai tu, macam xada pakai apa-apa pun sebenarnya..Tak ada la rasa ketat ke, sesak nafas ke..Tapi sebenarnya dalam kita tak sedar, badan kita mengalami perubahan dari segi kebongkokan kepada kelurusan..>_<

So kepada sesiapa yang mengalami masalah yang sama atau ada lagi yang lebih teruk, jangan sia-siakan usia anda dengan masalah badan bongkok ni..Segera ambil tindakan..Cubalah PB Korset dan rasai kesan perubahan yang amat ketara! Ceewaah!!

Ni gambar candid, bukan berlakon tau..Memang ternyata badan ku bongkok..huhu

"Ke kiri lah ahai..ke kanan lah ahaaii.."Postur badan yang agak condong macam Eiffel Tower jee (merujuk kepada yang ke-2 dari kanan)

Lengkungan C! Oh tidak!

Gambar kat atas tu semua merujuk kepada BEFORE pakai PB..Gambar AFTER?
 Tungguuuuuu..

Ok, masa untuk tidur..Esok sambung lagi...Tak sabar nak bangun pagi dengan postur badan yang lurus!
Bye!

Awak soal,saya jawab..check it out!

Hye kawan-kawan..


Kebiasannya sebelum kita memiliki dan ingin memiliki sesuatu, kita akan dihujani dengan
1001 soalan yang bermain di minda kita.. Apa benda tu? Apa kebaikan benda tu? Ok ke
benda tu? Macam mana rupa bentuk benda tu? Selamat ke benda tu? Dan bla bla bla bla.....

So sama lah juga dengan PB Korset ni..memang ramai yang cakap PB ni cantik  tertarik kau
memang DEBOM..tapi dalam masa yang sama was-was atau kata nama lain ialah ragu-ragu
dengan penggunaan PB ni..

Jangan bimbang!..Segala persoalan korang akan terjawab di sini.
Lets check it out!


1) Adakah pemakaian Premium Beautiful akan mengganggu peredaran darah dan kesihatan seseorang? Adakah ia akan mengakibatkan perubahan bentuk badan?
Tidak. Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful ini diperbuat daripada fabrik semula jadi seperti fiber, nilon, tetron serta fabrik lain dan disulami dengan cahaya infra merah jarak jauh (far infrared ray) yang direka khas berdasarkan kajian dari bidang ergonomi. Ia menggalakkan peredaran darah dan kadar metabolisme badan. Selain itu, fabriknya mempunyai kuasa penyerapan yang baik, telap udara dan sesuai untuk pemakaian seharian. Pemakaian Premium Beautiful tidak akan menjejaskan kesihatan dan peredaran darah seseorang, malah pemakaian untuk jangka masa panjang dapat menghasilkan kontur badan yang menarik.


2) Adakah pemakaian Premium Beautiful akan menyebabkan badan berasa panas?
Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful ini dihasilkan melalui teknologi tinggi yang menggunakan fabrik semula jadi seperti fiber, nilon dan tetron yang mempunyai kuasa penyerapan yang baik dan telap udara. Maka, pemakaian Premium Beautiful pada hari panas tidak akan menyebabkan badan berasa panas, malah anda akan berasa selesa di samping memiliki bentuk badan yang menarik.

3)Sekiranya kita ingin memakainya selepas bersalin, bilakah masa yang sesuai untuk mendapatkan ukuran badan?
Anda dicadangkan supaya membuat ukuran badan pada bulan ke-6 hingga 7 semasa mengandung kerana selepas bersalin, walaupun bentuk badan belum pulih kepada bentuk asal, namun ia adalah lebih kurang sama dengan bentuk badan semasa anda mengandung pada bulan ke-6 hingga 7. Maka, perbezaan ukuran badan adalah tidak besar. Bagi mereka yang mengandung lebih daripada 8 bulan, anda boleh membuat ukuran badan pada hari ke-3 selepas bersalin. Selain itu, bagi mereka yang melahirkan bayi secara normal, Premium Beautiful boleh dipakai selepas 7-10 hari selepas bersalin. Manakala, bagi mereka yang melahirkan bayi melalui pembedahan, ia hanya boleh dipakai kira-kira selepas 10-14 hari selepas bersalin. Masa keemasan bagi wanita selepas bersalin untuk menguruskan badan adalah dalam masa enam bulan pertama. Mereka yang memakainya lebih awal akan memperolehi kesan baik dalam masa singkat. Ia bukan sahaja dapat membantu memulihkan bentuk badan, malah turut dapat mengembalikan organ dalaman rahim ke tempat asal.

4) Berapa lamakah kita akan melihat hasilnya?
Pemakaian pakaian dalam pembentukan badan ini merupakan satu proses yang konsisten. Biasanya, kita akan melihat hasil sejurus selepas memakainya. Namun, sekiranya anda ingin mengekalkan bentuk badan, anda perlu memakainya secara konsisten selama 1-6 bulan berdasarkan keadaan badan anda. Pada bulan pertama, lemak akan mula beralih. 3 bulan kemudian, lemak akan beralih ke tempat asalnya dan 6 bulan kemudian, lemak akan kekal di tempat asal. Bagi mereka yang mula-mula memakai Premium Beautiful, mereka mudah berasa ketat dan tidak selesa di mana hari pertama hingga hari ke-15 merupakan tempoh penyesuaian. Selepas melalui tempoh tersebut, anda akan berasa semakin selesa.

5) Mengapakah kita perlu memakai brassiere Premium Beautiful? Bolehkah kita hanya memakai long girdle?
Lemak mudah terbentuk di bahagian bawah punggung serta bahagian dalam dan luar paha. Sekiranya kita mengabaikan bahagian-bahagian ini, lama-kelamaan lemak akan terbentuk. Jika anda hanya memakai long girdle untuk jangka masa panjang, lemak mudah terbentuk di bahagian perut dan paha luar , maka kontur badan akan menjadi tidak menarik.

6) Adakah long brassiere harus dipakai bersama dengan long girdle dan waist nipper?
Long brassiere dan long girdle Premium Beautiful merupakan pakaian dalam pembentukan badan yang berfungsi untuk menyelaraskan kontur-kontur di bahagian dada, pinggang, perut, pinggul, paha dan keseluruhan badan. Bagi waist nipper pula, ia dapat menyelaraskan kontur dada dan perut, meningkatkan kedudukan dada dan menjadikannya lebih berisi serta memperbaiki postur seseorang. Semasa anda memakai pakaian yang ketat, waist nipper diperlukan untuk memenuhi ruang antara brassiere dan long girdle untuk membentuk pinggang yang ramping dan seterusnya memperbetulkan postur badan. Maka, mereka yang memakai long brassiere, waist nipper dan long girdle pada masa yang sama dapat membentuk kontur badan yang menarik.

7) Long girdle Premium Beautiful sangat ketat dan susah untuk dipakai, apakah cara yang betul untuk memakainya?
Pertama, anda harus memilih saiz long girdle yang sesuai untuk anda. Untuk memastikan keselesaan anda apabila memakainya untuk jangka masa yang panjang dan membentuk kontur bahagian pinggul, perut dan paha yang cantik. Namun, cara pemakaian long girdle tidak sama dengan cara anda memakai seluar dalam di mana anda terus menariknya. Tindakan ini akan merosakkan fabrik long girdle dan menyebabkan bentuk pinggul berubah.

Cara pemakaian long girdle yang tepat adalah seperti berikut:
  1. Pakaikan seluar dalam.
  2. Tarik dengan perlahan sehingga ke bahagian pinggang, kemudian bengkokkan kaki dan tarik. Selaraskan seluar dalam.
  3. Tumpukan lemak yang mengalir ke sekitar bahagian paha ke dalam cawan pinggul.
Ingat! Sekiranya tangan anda tidak dapat memasuki long girdle, ini bermakna ia terlalu ketat.

8) Saya ingin membeli Premium Beautiful Korset. Bagaimana cara pembayarannya?

Kami menerima bayaran secara tunai dan kredit kad. Tetapi kepada sesiapa yang berminat untuk membuat pembayaran secara ansuran bulanan, kami mengesyorkan "RHB Easy Installment Plan". Ianya sangat mudah, cepat dan caj bayaran yang rendah. Ini adalah jadual bayaran balik, ianya serendah RM58/sebulan.

Ok,bye! ^___^

Wednesday, December 12, 2012

Cara pemakaian PB Korset

Hye!
Petang tadi ada kawan tanya.."senang ke nak pakai PB nie? dulu aku pernah tengok makcik aku pakai bengkung selepas dia bersalin..macam rumit je, nk kena ikat sana la,ikat sini la..lepas tu sampai sesak nafas makcik aku tu..nak kempis perut punya pasal..PB macam tu juga ke??"

Totally different! Itu yang nana dapat cakap..
Sebelum pakai PB ni, nana pun berfikiran macam tu..pernah tengok filem2 lama yang si mak paksa si anak untuk tahan nafas...tarik nafasss!!!..yang si mak cepat2 tarik tali bengkung, ikat ketat2 sampai muka si anak tu merah macam udang bakar dah...haha 

Haa berbalik kepada cara pemakaian PB tadi..memang sangat simple dan tidak membebankan si pemakai...Pejam mata pun boleh pakai PB ni..hehe..Ok jom kita tengok macam mana cara nak pakai PB korset ni..

STEP 1 : Long Girdle
(1) Lipatkan bahagian pinggang dan dan kaki seluar dalam
(2) Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa
(3) Masukkan tangan di bahagian punggung dan tarik lebihan lemak ke atas
(4) Perbetulkan kedudukannya agar selesa

STEP 2: Long Bra

(1) Tundukkan badan 90 darjah dan sarungkan bra ke badan dan letakkan payu dara ke dalam cawan bra (pastikan semua daging payudara masuk cantik ke dalam cup bra)
(2) Lekatkan cangkuk di bahagian belakang
(3) Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagian belakang dan bawa ke hadapan (masukkan ke dalam cawan bra).
(4) Laraskan tali bra supaya dapat kedudukan yang selesa.
(5) Betulkan kedudukan bra




                                                                                       Step 3: Waist Nipper

(1) Letakkan rama-rama diamond terletak di tengah dada
(2) Lekatkan kesemua cangkuk(patut berada di tulang rusuk kiri badan)
(3) Betulkan kedudukannya
(4) Tarik tali pelaras
(5) Tahan nafas dan cangkukkan ke depan
(6) Pastikan ianya selesa

Tak susah pun kan?Hanya beberapa minit je diperlukan..Tak perlu nak tahan2 nafas semua..Memang sangat simple..Super duper simple!

Kalau ada yang berminat, jangan malu-malu kucing untuk contact nana yer.. Tq!

Bye...

F.I.R

Hye semua!

Hari ini nana nak berkongsi tentang F.I.R @ Far Infrared Rays. Okey, untuk makluman semua, Premium Beautiful Corset ni mengandungi F.I.R di setiap helaiannya tau..
Apakah itu? Untuk apakah FIR tu? 
Haaa jom kita sama-sama review antara kelebihan-kelebihan F.I.R ni yang sememangnya terbukti dan berkesan ni untuk kesihatan tubuh badan kita.
Antaranya:

1) Memperbetulkan aliran darah dalam tubuh
2) Meningkatkan kadar metabolisme
3) Memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan
4) Mengelakkan pertumbuhan bakteria
5) Mengeluarkan asid peluh
6)Mengekalkan kesegaran badan
7) Mengurangkan kandungan asid dalam darah
8) Menghilangkan kesakitan pada tubuh badan @ tempat yang sakit
9) Tidur dengan lebih selesa
10) Membersihkan udara dalam badan
11) Mengekalkan kepanasan suhu badan
12) Menghalang pembiakan sel kanser dalam badan
13) Membetulkan sistem urat saraf dalam badan secara automatik

WOW! banyak kan kelebihan yang kita dapat dengan PB ni?
Bentuk badan yang cantik dan kesihatan yang baik..2 in 1!!
Memang berbaloi-baloi..
^___________^

Jika berminat, silalah contact nana untuk keterangan lanjut -012-6029021
TQ

Tuesday, December 11, 2012

Permulaan pertama

Assalamualaikum semua!

Alhamdulillah, stok PB dah berada dalam tangan..Excited sangat masa pergi stokis dan register untuk PB ni..Tak sabar nak bantu kawan2 yang inginkan bentuk badan yang cantik dan juga memulihkan segala penyakit dengan adanya PB corset ni..Seharian bersama mentor-mentor yang anggun lagi bergaya Mommy Danis dan Cik Cida yang banyak membantu nana dalam urusan bisnes PB..Thank you so much!

Yeayy!..stok dah ada..so ape lagi..Jom testing! =)

Taraa!!My super duper mentor yang sangat dikagumi..

Ok,nak pergi mandi kejap. Baru balik merayau-rayau dengan encik tunang, cari barang-barang keperluan cikit..Alang-alang selangor cuti harini, kita manfaatkan masa dengan sebaik mungkin..hehe..
Bye!

Monday, December 10, 2012

Premium Beautiful Corset


Best Selling Corset in Malaysia NO.1

"PREMIUM BEAUTIFUL"

LIFE TIME WARRANTY

SUPERBRAND


TEKNOLOGI dari 4 BUAH NEGARA:

JAPAN
TAIWAN
GERMANY
US

70% Dicipta Untuk KESIHATAN & 30% Untuk KECANTIKAN

FAR INFRARED RAYS (FIR) Dalam Setiap Sulaman



1. Corset Premium Beautiful adalah pakaian dalam
. Semua wanita pakai pakaian dalam.
· Fabrik tahan lama.
. Tidak regang walau pakai lama.
· Jaminan seumur hidup.
. Beli sekali, boleh pakai lama.
· Pakaian dalam yang mendapat anugerah SUPERBRANDS.

2. Penjagaan kesihatan menyeluruh.
· 70% fungsi Premium Beauiful adalah untuk kesihatan.
· Mengesan, mencegah dan merawat Barah Payudara.
· Membantu melancarkan saluran darah arteri, kapilari dan pembuluh utama.
· Menstabilkan kitaran haid yang sesuai.
· Membetul dan memulihkan sistem saraf.
· Membetul dan memulihkan sistem pernafasan.
· Membantu meningkatkan metabolisme.
· Mengurangkan lemak, bahan kimia,toksin & asid dalam darah.
· Mengeluarkan peluh asid dalam tubuh badan.
· Menggalakkan tumbesaran lebih teratur dan sempurna.
· Mencegah pertumbuhan bakteria.
· Menghilangkan rasa sakit pada tubuh.
· Mencegah kulat dan fungus pada bahagian sulit wanita.
· Menghilangkan bau badan.
· Membersihkan aliran udara.
· Mengawal keputihan.
· Menstabil dan mengekalkan suhu badan yang sesuai.
· Membantu merawat sakit kepala yang teruk (migrain).
· Mengaktifkan air dalam badan.
· Menstabilkan hormon wanita ditahap yang sesuai.
· Mengukuh & membetulkan kedudukan rahim.
· Melambatkan proses monopus.
· Melambatkan proses penuaan (awet muda)

 3. Kecantikan dan keyakinan.
· Membentuk saiz payudara yang sesuai & mempesona.
· Memberi kesan serta-merta apabila memakainya.
· Mencerahkan pigmen puting agar kelihatan segar.
· Memantapkan payudara dan punggung (tidak lanjut atau jatuh).
· Menghasilkan payudara yang tegang dan gebu.
· Melangsingkan dan membentuk kontur pinggang yang ramping.
· Mengempiskan perut yang buncit serta membentuk susuk tubuh yang menarik.
· Membesarkan serta membentuk dada dan punggung pada saiz yang sesuai
(jika terlalu kurus).
. Membentuk potongan badan yang sesuai dipadankan dengan semua jenis pakaian.
· Memberi lebih keyakinan untuk menghadiri apa jua majlis atau acara.

Korset ini terbahagi kepada tiga bahagian:
                
1) LONG BRASSIERE (BRA PANJANG)


  • Cawan coli dengan 3 keping jahitan stereoskopik dapat menolak atas, menyokong dan menetapkan kedudukan buah dada. 
  • Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong buah dada. 
  • Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coli dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur buah dada. 
  • 2 batang keluli berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan. 
  • Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang , turut mengatasi masalah berbadan besar. 
  • Rekaan bentuk ' U ' pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menguruskan badan, malahan  menambah kontur bahagian belakang. 
  • Perhiasan berlian berbentuk rama - rama menonjolkan keunggulan produk. 
  • Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.

2) WAIST NIPPER (BENGKUNG)
  • 32 kepingan jahitan stereoskopik, berdasarkan teori mampatan berserpihan, mengagihkan lebihan lemak ke arah bahagian badan yang bersesuaian.
  • Rekaan dan jahitan unggul cawan pinggul dapat membetulkan pinggul yang lentur, membentuk kontur pinggul yang mempesona dan meninggikan pinggul.
  • Mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna.
  • Dilengkapi dengan kain jenis kapas yang selesa pada bahagian dalam pinggang seluar dapat memperbaiki dan membentuk kontur pinggang yang mempesona.
  • Perhiasan berlian berbentuk rama ¨C rama menonjolkan keunggulan produk.
  • Mampatan yang tetap ke atas abdomen dapat mengurangkan lebihan lemak lalu  memperbaiki masalah perut yang buncit.
  • Rekaan mampatan 2 lapisan berfungsi menyelaraskan lemak pada sekitar peha, membentuk kontur peha yang menarik.
  • Penggunaan 2 lapisan kain kapas berlubang kecil berfungsi untuk memberi keselesaan.   
  • Penggunaan renda yang fleksible, mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.



3) LONG GIRDLE (SELUAR DALAM PANJANG)

  • Tujuh batang keluli memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk.
  • Rekaan unik berdasarkan potongan rangka badan manusia, memperkuat pengagihan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan punggung secara serata, turut mencapai kesan pembentukan badan yang seimbang.
  • Tali kenyal yang diimport dari Jepun, membantu menyelaraskan kontur pinggang.
  • Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.
  • Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
  • Perhiasan berlian berbentuk rama ¨C rama menonjolkan keunggulan produk.

Hai Semua..Salam Perkenalan dan Salam 1 Malaysia!

Assalamualaikum semua..

     Hai..Dengan secara ringkas tapi padat, saya @ Nana Farhana @ Nana (paling ringkas,hehehe) dengan ini ingin memperkenalkan 'personal blog' saya dimana saya akan berkongsi rahsia dan bercerita panjang lebar dan juga mempromosikan Premium Beautiful Corset..Jeng Jeng Jeng!...

   Kepada yang sudi, jangan malu jangan segan untuk merziarahi blog kerdil ini untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang PB corset ini..Jika berminat untuk mencuba, boleh terus menghubungi saya..Dan sekiranya berminat untuk rebut peluang menjadi 'business partner' PB, bertindak lah dengan pantas dan cepat sementara peluang menanti anda!

 Sabda Rasulullah bermaksud: "Sembilan per sepuluh datangnya dari perniagaan." (Hadis riwayat Bukhari).
 
Segala maklumat lanjut mengenai PB corset, akan 'di update' dalam post seterusnya..COMING SOON....

Terima kasih, Bye!